En manuell installasjon foretrekkes ofte av mange da man selv har fulle kontrollen over hva som blir installert.

VIKTIG INFORMASJON: Dette er informasjon om hvordan du kan gjøre en installasjon av Joomla!® på ditt nettsted.
Foreningen Joomla! i Norge tar ingen ansvar hvis du skulle slette eller miste noe ved å følge disse veiledningene!
(ettdomenenavn.no er bare et eksempel på domenenavn. joomlainorge.no er foreningens domenenavn)

Innledning

Beskrivelsen nedenfor kan se ut som ganske omfattende. Men det er fordi at det tatt trinn for trinn. Vi gjør en oppsummering av alle trinnene nedenfor før vi går i detaljer:

1. Database: Opprett en database og tilordne en bruker med alle rettighetene til databasen
  2. Filer: Rydd plass og last opp installasjonsfilen til nettstedet og pakk ut installasjonsfilene som du lastet ned fra nedlastingssiden
  3. Installasjon: Gjennomfør selve installasjonen av Joomla!®

Trinn for trinn beskrivelse

Beskrivelsen her vil ta for seg en installasjon rundt nettsteder som har cPanel kontrollpanel. Dette er et verktøy for å kunne administrere ditt nettsted ute på internett. Normalt kommer man til dette kontrollpanelet ved å henge på /cpanel bak domenenavnet. (f.eks. http://ettdomenenavn.no/cpanel)

Det skal settes opp en database og pakke ut php-filer på nettstedet.

Har du ikke en brukerkonto enda? Registrer deg nå!

Logg inn