For å navigere seg rundt på hjemmesiden gjøres dette som oftest ved hjelp av menyer.

Via et menypunkt kan du velge om du vil hente frem artikkelen du tidligere har laget eller andre funksjoner som er inne i Joomla!®. Det er også viktig å merke seg at de forskjellige valgmulighetene som finnes for et menypunkt kan variere med hvilken mal/template/utseende man har installert. Vi vil ikke gå nærmere inn på de forskjellige valgene men vil vise hvordan du enkelt kan opprette et menypunkt.

1. Når du er innlogget på administrasjonssidene, trykker du på menyen "Menyer" holder markøren over aktuelle meny du vil legge til menypunktet i f.eks. "Top" og deretter trykker på "Nytt menypunkt".

2. I vinduet som kommer frem må du fylle ut nødvendig informasjon for å kunne opprette menypunktet. Trykk på "Velg" på "Menytype" for å velge hvilken type menypunkt du skal opprette.

Vi tar i dette eksemplet og oppretter et menypunkt som vil hente frem artiklen vi tidligere har laget i hjelpeveiledningene.
    1. Trykk på "Artikler" og så på "En artikkel"

3. Trykk på "Velg" på "Velg artikkel"

1. Velg fra sprettoppvinduet artiklen du ønsker å vise når noen trykker på menypunktet.

4. Trykk deretter på "Lagre og Lukk" for avslutte opprettelsen av menypunktet.

5. Ved å gå på til fremsiden av ditt nettsted vil du nå se at menypunktet "Mitt nye menupunkt" nå er kommet frem. Ved å trykke på denne vil den valgte artiklen komme frem.