Nedleggelse av foreningen

Skrevet av Rune Rasmussen 11. mai 2009.

stengt.jpegDet er ikke et ukjent fenomen at noen få personer blir sittende å gjøre hovedtyngden i en idealistisk organisasjon, men det er svært betenkelig at dette også skal være tilfellet i foreningen Joomla! i Norge over så mange år som vi nå har vært gjennom. Og det er derfor grunn til å spørre om det kanskje er på tide å legge ned foreningen i sin nåværende form.

Dette burde ikke være situasjonen i vår forening, ettersom det er såpass mange som er mer eller mindre avhengige av at foreningen leverer. Både blant private brukere, konsulenter, designere og større mer seriøse kommersielle aktører rundt i landet. Brukere og aktører som sparer ganske store summer per år, både til systemutvikling, lisenser og oversettelser.

Vårt største problem i øyeblikket er at vi har kasserer nr 4 som ikke har klart å holde sin lille del av det hele ajour, noe som blir problematisk både for drift av foreningen, og også ovenfor brukerne på flere plan. Etter de opprinnelige planene skulle undertegnende sette automatisert innkreving (bet. via kort på nettsider) av kontingent i drift nå på vårparten, men finner det ikke forsvarlig med dagens situasjon.

Vi har flere ganger henvent oss til våre medlemmer, med opplysninger om hva man behøver folk til - også regnskapsføring i vårt nettbaserte system. Så langt har ingen meldt sin interesse ...

Vi tolker situasjonen som at alle vil ha Norsk Joomla! m.m., men ingen vil bidra. For det er vel ingen tvil om at folk er raske til å skrike opp om nye versjoner av språkfiler ikke utgis tett opptil nyutgivelsene av Joomla!, uavhengig av om det er helg eller ferie.

Årets Joomla!Day var først planlagt til april, men grunnet laber oppfølging fra arbeidsgruppen ble dette utsatt til høsten. Men vi registrerer dessverre fortsatt at interessen og fremskrittet er så som så, rettere sagt - fraværende. Og om ikke dette snur snart kan vi trygt avlyse dagen i år, og alt som da gjenstår er å få avviklet et siste årsmøte hvor vi også avvikler foreningen.

Skal vi legge ned, eller ønsker du å bidra til å unngå dette? Si din mening i forumet!